Ik als urban explorer ben vaak opzoek naar nieuwe inspiratie. Waar kun je dit nou beter doen dan bij één van mijn mede urbex ‘ers. Ik weet dat er wel meerdere urbex fotografen het internet afstruinen naar urbex locaties in Nederland, Belgie of Duitsland. Daarom heb ik speciaal voor deze fotografen hier een aantal handige websites op een rijtjes geplaatst:

 

1.   www.urbexcrew.nl

Op deze website vindt je eigenlijk alles. Urbex locaties en foto’s van  aantal verschillende  urban explorers. In tegenstelling tot de meeste websites wordt hier heel nuchter gedaan over het delen van de locatie. Zij gaan uit van het motto’ take nothing but pictures leave nothing but footprints ‘. De meeste bezoekers op onze website zijn namelijk al erg specifiek aan het zoeken. Wij verwachten dan ook dat zij geen kwade intenties hebben tijdens hun urbex bezoek aan een van de vele locaties vertoont op de website. Momenteel is de urbex crew druk aan het sleutelen aan de website en hoopt eind maart 2014 een compleet nieuwe website af te hebben.

Urban exploring en Urbex fotografie


2. www.urbanexploration.be

Urban Exploration.be is dé site rond alles wat met urban exploration fotografie te maken heeft. Soms moet je gewoon een beetje geluk hebben om aan een locatie te vinden. Op deze websites worden veel urbex foto’s gedeeld. Alleen worden de locaties van de foto’s nog een beetje achterwege gehouden. Verder een leuke website met veel tips en trics.

 

3. www.urbex.nl

Andre Joossen is één van de eerste ‘bekende’ urbex fotografen van Nederland. Op zijn website neemt hij de bezoeker mee in de urbex avonturen die hij heeft beleeft. Deze website heeft een tijdje stil gestaan, er werden weinig nieuwe locaties aan toegevoegd. Maar recentelijk komen er weer meer nieuwe locaties  bij.

4. Urban exploring op Panoramio.com

Vindt je het lastig om die ene urbex locatie in belgie te vinden? Hier één tip die ik van een van de fotografen van de urbex crew heb gekregen. Gebruik panoramio bij het zoeken van jouw urbex locatie. Hier kun je gemakkelijk via een kaart browsen in het gebied waarvan jij denkt dat de oude fabriek of leegstaand ziekenhuis staat. Dit heeft mij al heel vaak geholpen, omdat de meesten zo geheimzinnig doen over de locatie.

5. Probeer andere namen te zoeken

Vaak gebruiken urbexers andere namen voor hun locaties. Dit wordt gedaan om de werkelijke locatie moeilijker vindbaar te maken. Grote onzin, want vervolgens zetten diezelfde urbexers wel erbij wie de architect is of gebruiken ze een andere zoekwoord. Als ik eenmaal zo’n zoekwoord heb gevonden dan heb ik al vrij snel de daadwerkelijke naam van het urbex object gevonden. Bijvoorbeeld

Miranda Castle. Als je verder zoekt op het internet kom je dit verlaten kasteel ook tegen onder de naam Noisy.

 

Tik je vervolgens chateau Noisy in op google, dan kom je al gauw een wikipedia artikel tegen over dit kasteel en heb je direct de locatie achterhaalt.

Veel succes met jullie zoektocht. Mochten er vragen zijn hoor ik dat graag.